Безплатен телефон 0800 900 25

Как да направите новото жилище в уютен дом

Публикувана на 08.09.2016

Избирайте мебелите внимателно и на етапи - с приоритет винаги са кухнята и спалнята. 

 

интериорЛятото и началото на есента са едни от най-подходящите и предпочитани сезони за придобиване на ново жилище. Всяка година агенциите за недвижими имоти затвърждават тази тенденция с отчитането на ръст в сделките с имоти. Покупката на апартамент е една от най-важните и решаващи стъпки в живота. За нея трябва да отделите достатъчно време и внимание, както и да проявите известна съобразителност. В повечето случаи закупеният имот остава за цял живот, за това е необходимо добре да се преценят нуждите и възможностите. На база на дългогодишния ни опит ви предлагаме няколко стъпки, с помощта на които да превърнете първото си ново жилище в перфектен и уютен дом.


Първото важно условие за добрия краен резултат е предварителното планиране – освен за избягване на ненужните покупки и грешки, то ще спомогне за правилно разпределение на бюджета и за оформяне на цялостна визия за новото жилище. Не купувайте наведнъж цялото обзавеждане, от което жилището има нужда. Това е свързано  от една страна с голям бюджет, който след закупуването на имота се осигурява по-трудно, а от друга – с риска да се направят необмислени или неизгодни покупки на мебели. Добре е покупките на мебели да се приоритезират по необходимост - от първостепенна нужда, например, са кътовете за хранене и спане.

За постигане на оптимален ефект в обзавеждането на първото жилище е важно също да не се купуват всички мебели и аксесоари от едно място. Ако искате домът да отразява индивидулността и стила на стопанина, и всяка стая да има свое излъчване, обзавеждането трябва да става постепенно, с различни мебели и предмети, в това число реставрирани семейни реликви, подаръци от приятели, спомени от вълнуващи пътувания. И още нещо важно – макар, че след покупката на имота бюджетът е ограничен, за обзавеждането не бива да се купуват евтини неща, които ще се нуждаят от скорошна подмяна. Жилището е дългосрочна инвестиция и затова трябва да се обзавежда качествено.

Придаването на индивидуалност и стил на първото жилище е препоръчително и в случаите, когато е наето. Можете да живеете в приятна обстановка, дори, когато има излишно наложени от наемодателя рестрикции за промени. Собствен почерк в първото наето жилище може да се създаде с цветна стенна декорация, смяна на завесите, дизайнерски килим или красива лампа. Независимо дали става дума за първо собствено или наето жилище, важно е да се постигне интериор, който да го превърне от скучно и отекчително място за спане в перфектен и уютен дом.

© 2006-2023 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени