Безплатен телефон 0800 900 25

Рецептата за успешно развитие са качествено обслужени клиенти

Публикувана на 07.11.2017

  
1421370В ARCO REAL ESTATE вярваме, че за да постигнем крайната си цел на доволния клиент, трябва да се обградим с мотивирани, целеустремени и отговорни колеги, такива с каквито ние се гордеем, че работим в България ежедневно, казват в интервю за b2b Media Евгени Василев, управител и Вихър Славейков, мениджър отдел Ексклузивни проекти

Евгени Василев ръководи ARCO REAL ESTATE България от 2008 г. Преди 2008 г. заема различни управленски длъжности в сферата на недвижимите имоти, инвестиционното посредничество и обществените поръчки. От 2016 г. е член на "УС на Национално сдружение недвижими имоти”, България.

 

Вихър Славейков е част от екипа на Arco Real Estate от 2008 г. От 2012 г. работи като Мениджър продажби на най-мащабния (към онзи момент) жилищен проект на Arco Real Estate в България – Manastirski L!VDapartments. От средата на 2015 г. заема длъжността Мениджър отдел Ексклузивни проекти.

Взехте участие в Годишната конференция на b2b Media на тема: Smart city, Smart home, Smart ideas. Кое прави градовете и сградите умни и има ли тенденция да видим реално изпълнени проекти от този тип в България?

1421370-1Вихър Славейков: Идеята на умните градове е да бъдат в полза на техните жители като улесняват тяхното ежедневие посредством бърз и лесно достъпен градски транспорт, възможност за алтернативни методи на предвижване, приятна жизнена среда в близост до местообитаването. Не само, че има подобна тенденция, но и първите проекти вече са факт. ARCO REAL ESTATE също има визия за реализиране на подобни сгради, като най-новият проект на групата в България - Iztok Parkside, също ще отговаря на съвременните изисквания и модерни тенденции за "умна" сграда.

Как се променя строителството у нас и в кой сегмент най-вече можем да се надяваме на "умни сгради"?

Евгени Василев: Въпреки бързите темпове, строителството се променя в положителна насока, залага се като основен приоритет освен на локацията, на качеството на изпълнението и заложените материали, но и не на последно място - на утвърденото име на инвеститора. В момента са в процес на изпълнение поне три по-мащабни проекта от типа "умни сгради", като има две жилищни и един търговски обект. Въпреки че е трудно да бъде създадена "умна" жилищна сграда, по-голямото предизвикателство ще е свързано с поддържане на нейната функционалност в годините и на цялостната й експлоатация от обитателите.

Има ли конструктивно решение на проблемите, свързани с високата енергоемкост, ниския комфорт и нездравословните условия на обитаване на сградите?

Вихър Славейков: ARCO REAL ESTATE намира решение точно на тези проблеми, осланяйки се на международния опит, посредством въвеждането и утвърждаването на стандарта BREEAM. BREEAM (BRЕ Environmental Assessment Method) е водещият и е най-широко използван метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда. Британският стандарт се използва по целия свят и може да бъде прилаган при оценката на различни типове сгради в национален и международен мащаб.

Кои са най-новите проекти, по които работи Arco Real Estate?

Евгени Василев: Към днешна дата ARCO REAL ESTATE успешно е реализирал два мащабни проекта в България - BLVD Residence & LIDV Apartments с обща разгърната застроена площ от около 60 000 кв.м. В м. Октомври компанията стартира най-новия жилищен проект на групата - Iztok Parkside, находящ се в кв. Изток. Именно този проект се реализира по стандартите на BREEAM и е пример за свеж поглед и модерен дизайн.

Как се разви компанията през годините и кои са предимствата на бизнес модела?

Евгени Василев: ARCO REAL ESTATE развива дейността си в две основни бизнес направления: инвестиции и всичко свързано с услугите в сферата на недвижимите имоти: брокерска и оценителска дейност, пропърти и фасилити мениджмънт, ексклузивно представителство по целия инвестиционен процес на утвърдени партньори-инвеститори. С откриването на последните 2 нови офиса в гр. София и Пловдив, компанията отговори на сериозния интерес към услугите, предлагани от висококвалифицираните й служители, утвърждавайки успешния бизнес модел и естонското ноу-хау. Към днешна дата в компанията работят над 50 човека, разположени в 4 офиса на територията на страната.

Силното лято за имотния пазар в София преля в активна есен и се прогнозират последни най-силни месеци за годината. Как се промени пазарът на имоти през настоящата година и има ли опасност от "прегряване"?

Вихър Славейков: Основните купувачи в столицата остават българските граждани, което в съвкупност с атрактивните условия за банково финансиране и взетите поуки от предишния пиков момент в строителството минимализират възможностите от "прегравяне". Продължаващата тенденция на по-високото търсене спрямо предлагането, заедно с естествения миграционен прираст на столицата и увеличения интерес към инвестиционни имоти с цел отдаването им под наем, също са предпоставки за запазване на тенденцията на умерен ръст в цените.

Кое прави един инвеститор, един строител и съответно един брокер успешен на пазара на недвижими имоти у нас?

Евгени Василев: ARCO REAL ESTATE е публична компания с над 25-годишна история и хиляди доволни клиенти. Именно в това е рецептата за успешно развитие и дълголетие на всеки пазар, на който активно участва и инвестира: качествено обслужени клиенти, навреме завършени и предадени обекти, спазени обещания и поети ангажименти. Не на последно място, ние в ARCO REAL ESTATE вярваме, че за да постигнем крайната си цел на доволния клиент, трябва да се обградим с мотивирани, целеустремени и отговорни колеги, такива с каквито ние се гордеем, че работим в България ежедневно.

Какво да очакваме от Arco Real Estate през следващата година?

Евгени Василев: Компанията има дългосрочни цели на българския пазар, като те не се вписват само в рамките на една календарна година. Като най-близка перспектива можем да посочим: успешното завършване и реализиране на първия BREEAM проект на групата - Iztok Parkside, стартиране на нови, иновативни и модерни проекти, сериозно разширяване на брокерската и оценителка дейност, посредством привличане на утвърдени и мотивирани професионалисти, както и откриване на нови офиси в България.


За IZTOK PARKSIDE - Най-новият комплекс на Arco Real Estate

Жилищният комплекс се намира в престижния квартал на София, “Изток”, в близост до елитни училища, детски градини, магазини, заведения за хранене и други удобства.

Той се състои от ТРИ МОДЕРНИ СГРАДИ, най-голямата от които сертифицирана по BREEAM, с обширни зелени пространства и площадки.

Предимствата да живееш в сграда, сертифицирана по BREEAM, са външна сградна термоизолация, надхвърляща средния стандарт, която гарантира по-ниски енергийни разходи. Висококачественият двукамерен стъклопакет с максимално ниво на соларна защита повишава термоизолацията на апартаментите и намалява необходимостта от охлаждане през летните месеци. Допълнителното влагане на шумоизолация в пода и стените осигурява комфортна и необезпокоявана среда на живот. Окачената вентилируема фасада от висококачествени HPL плоскости и без наличие на вредни химикали, гарантира дълъг, експлоатационен живот, съчетан със здравословна среда. Зелените площи с висока паркова растителност, в размери значително по-големи от нормативните изисквания, осигуряват място за отдих и по-чист въздух на обитателите. Възможността за изграждане на инсталация за „Умен дом“, позволява на собствениците да наблюдават и контролират дома си отвътре, независимо къде се намират.

IZTOK PARKSIDE е пример за свеж поглед и модерен дизайн - комплексът се "потапя" в градския пейзаж, и все пак се откроява. Различният брой на етажите във всяка сграда ги отличава една от друга, като същевременно създава усещане на завършеност на комплекса. Апартаментите са просторни, с големи прозорци и стъклени елементи, което размива границата между интериор и екстериор, и придава отличаващия се стил на комплекса.

 

b2b Media | 07 Ноември 2017г.

© 2006-2024 ARCO REAL ESTATE Всички права запазени